Nyheter

Här kan du läsa om vad som händer inom Servicekuben.
Olika projekt, färdigställda arbeten, kommande byggen,
förändringar och så vidare.

 • Om- och tillbyggnad av storkök på Dalslundskolan

  Om- och tillbyggnad av storkök på Dalslundskolan

  Med start i maj 2017 påbörjade Servicekuben det omfattande arbetet med att både bygga till och om storköket på Dalslundskolan i Åkarp. Syftet är att färdigställa ett modernt storkök för att öka kapaciteten till att kunna servera 4000 portioner mat per dag. Beställare är Samhällsbyggnadsförvaltningen, Burlövs kommun.

 • Tak- och fasadrenovering åt Brf Paradis i Lund

  Tak- och fasadrenovering åt Brf Paradis i Lund

  Med start i maj påbörjades arbetet med att renovera delar av Brf Paradis fastigheter på Bredgatan i Lund. Fastighetsbeståndet består av tre gårdshus och ett gathus. I början på oktober är det dags för slutbesiktning.

 • Fasadrenovering åt Fastighets AB Beritsholm

  Fasadrenovering åt Fastighets AB Beritsholm

  Tiovåningshuset på Ribersborg som vetter ut mot havet genomgår nu en grundlig fasadrenovering. Samtliga 800 fönster byts ut och fasaden får sig ett rejält lyft. Arbetet påbörjades strax efter påsk och i mitten på oktober är renoveringen färdig.

 • Renovering och ombyggnad av Hörselcentralen Audionovas klinik i Malmö

  Renovering och ombyggnad av Hörselcentralen Audionovas klinik i Malmö

  I Stena Fastigheters lokaler i centrala Malmö har Audionova en del av sina tre kliniker i Malmö. Den 10 juli startade arbetet med ombyggnad och renovering och den 25 augusti är det dags för slutbesiktning.

 • Lokalanpassningar i tre plan på Folkets Hus i Malmö

  Lokalanpassningar i tre plan på Folkets Hus i Malmö

  I Folkets hus lokaler vid Nobeltorget i Malmö pågår lokalanpassningar för Omsorg, vård och stöd i Malmö. Lokalerna i tre plan ska inhysa hemtjänstens personal, sammanlagt cirka 200 personer.

 • Takrenovering och fönsterbyte i Helsingborg

  Takrenovering och fönsterbyte i Helsingborg

  I Brf Parkkvarteret renoverar Servicekuben taket och byter samtliga fönster och balkongdörrar. Beställaren är Brf Parkkvarteret och ombud är Bredablick Fastighetspartner. Fastigheten är från 1940-talet med ett undermåligt och läckande tak samt fönster med rötskador, något som nu åtgärdas.

 • Renoveringsarbetet på Malmö Högskola är klart!

  Renoveringsarbetet på Malmö Högskola är klart!

  Snart är det dags för inflyttning i Malmö Högskolas nyrenoverade lokaler på Citadellsvägen. Fem våningar på 3750 kvadratmeter med kontorsutrymmen, storkök, samlingslokal och café står nyrenoverade sen arbetet påbörjades vid årsskiftet 2015/2016. Beställare är fastighetsägaren Skandia Fastigheter.

 • Fönsterbyte åt Stena Fastigheter

  Fönsterbyte åt Stena Fastigheter

  På Lindängen i Malmö är arbetet i full gång med att byta fönster i 130 lägenheter i tre olika fastigheter. Sammanlagt rör det sig om närmre trehundra fönster som ska bytas. Arbetet påbörjades innan årsskiftet och planeras att vara klart i mitten på april.

 • Stora som små arbeten för AkzoNobel

  AkzoNobel i Malmö är sen många år tillbaka en kund hos Servicekuben. Med ramavtalet som grund bedöms och utförs arbeten utefter kundens behov. AkzoNobel i Malmö är en stor arbetsplats med både tillverkning, lager och kontorsverksamhet inne på det stora området så där är alltid något på gång.

 • Stambyte och över fyrahundra badrumsrenoveringar på Ellstorp

  I tre av Brf Ellstorps:s fastigheter på Ellstorp i Malmö pågår stambyte och en omfattande renovering av över fyrahundra badrum. Arbetet påbörjades i september 2016 och planeras vara färdigt till vintern 2018.

 • Stor ombyggnation i sju plan på gågatan i Malmö

  Stor ombyggnation i sju plan på gågatan i Malmö

  Sammanlagt 7000 kvadratmeter kontor och butiksyta anpassas efter nya hyresgäster i centrala Malmö. Det omfattande projektet startades i juli 2016 och förväntas vara klart till sommaren 2017. Beställare är den återkommande kunden Skandia Fastigheter.

 • Fasadrenovering, balkongbyte och garageombyggnad åt Brf Manne

  Fasadrenovering, balkongbyte och garageombyggnad åt Brf Manne

  Under 2015 och 2016 har Servicekuben renoverat Brf Mannes fasad, balkonger och även genomfört en omfattande renovering av deras garage som numera är brandklassat. Arbetet påbörjades i augusti 2015 och avslutades i juli 2016.

 • Hyresgästkommunikatör viktig pusselbit i Servicekubens utvecklingsarbete

  Hyresgästkommunikatör viktig pusselbit i Servicekubens utvecklingsarbete

  Servicekuben arbetar kontinuerligt med förbättringar som en naturlig del i sin verksamhet. I samband med ett stort projekt gällande stambyte åt Stena Fastigheter infördes en ny tjänst som hyresgästkommunikatör. Målet är att förbättra kommunikationen med hyresgästerna och på det viset skapa mer nöjda boende och smidigare byggprojekt.

 • Servicekuben bygger om skola på Valdemarsro

  Servicekuben bygger om skola på Valdemarsro

  Sen i juni pågår arbetet med att utöka och bygga om lokalerna för en skola med elever med särskilda behov. Ombyggnationen består av cirka 2000 kvadratmeter i två plan och planeras vara färdigt i februari 2017. Beställare är Bostaden AB.

 • 3750 kvadratmeter kontor renoveras åt Malmö Högskola

  3750 kvadratmeter kontor renoveras åt Malmö Högskola

  I Malmö högskolas lokaler på Citadellsvägen i Malmö pågår arbetet med att färdigställa fem våningsplan kontor på sammanlagt 3750 kvadratmeter. Beställare är fastighetsägaren Skandia Fastigheter.

 • 600 badrum renoveras åt Stena Fastigheter

  600 badrum renoveras åt Stena Fastigheter

  I maj startade den omfattande renoveringen av 600 badrum i fastigheterna runt Kantatgatan på Lindängen. Nya köksfläktar och kryddhyllor monteras också i alla köken. Arbetet beräknas vara klart efter sommaren 2018.

 • Gamla lagerbyggnader blir moderna kontor

  Gamla lagerbyggnader blir moderna kontor

  Assa Abloys gamla och uttjänta lager- och produktionsbyggnader i Landskrona genomgår nu en totalrenovering. I slutet på september ska de nya moderna kontoren vara klara för inflyttning.

 • Servicekuben totalrenoverar fastighet åt Hemsö fastigheter

  Servicekuben totalrenoverar fastighet åt Hemsö fastigheter

  Inne på Sankt Lars-området i Lund är Servicekuben i full gång med att färdigställa en fastighet som om två månader ska inrymma en förskola för 160 barn. Fastigheten består av källarplan, två våningsplan och en vind om vardera 900 kvadratmeter och omges av ett lummigt parkområde.

 • Servicekuben stolt vinnare av årets Competensumpris

  Servicekuben stolt vinnare av årets Competensumpris

  Efter att nominerats till Competensumpriset av flera oberoende parter stod till slut Servicekuben högst upp på pallen. Det Helsingborgsbaserade företaget Competensum delade ut priset var syfte är att lyfta fram förebilder inom privat näringsliv eller offentlig verksamhet i Skåne. Organisationer som medvetet och långsiktigt arbetar med att utveckla sina medarbetare och deras kompetens.

 • Stor renovering av källaren i Kuntzehuset i kvarteret Sankt Gertrud

  Stor renovering av källaren i Kuntzehuset i kvarteret Sankt Gertrud

  Malmö stad anlitade Servicekuben för att renovera den femhundra kvadratmeter stora källaren i Kuntzehuset från 1500-talet. Då, en oanvändbar källare i dåligt skick. Nu, ett topprenoverat komplement åt S:t Gertruds konferenslokaler.

 • Nyrenoverade lokaler åt dagverksamhet

  Nyrenoverade lokaler åt dagverksamhet

  Servicekuben har på uppdrag av Fastighets AB Trianon totalrenoverat två lokaler till en av deras hyresgäster. Hyresgästen driver en dagverksamhet för dementa och när de två närliggande lokalerna blev lediga bestämde de sig för att utöka sin verksamhetsyta. Numera är de tre lokalerna sammanslagna till en stor lokal på sammanlagt femhundra kvadratmeter, med gott om utrymme för deras deltagare och aktiviteter.

 • Totalrenovering av 29 lägenheter för AB Landskronahem

  Totalrenovering av 29 lägenheter för AB Landskronahem

  AB Landskronahem är ett företag som ägs av Landskrona stad. Med cirka 4 000 lägenheter och drygt 35 procent av hyresmarknaden är AB Landskronahem Landskronas ledande bostadsföretag. Bolaget förvaltar även cirka 160 kommersiella lokaler. Just nu totalrenoverar Servicekuben en av deras fastigheter.

 • Vårdföretaget Capios lokaler i Limhamn är nu färdigställda

  Vårdföretaget Capios lokaler i Limhamn är nu färdigställda

  Hos Capio i Limhamn finns allt samlat under ett tak, vårdcentral, barnavårdscentral, barnmorskemottagning och vaccinationsmottagning. De tar emot cirka 400 patienter per dag och Servicekuben har nu färdigställt lokalerna, till glädje för både medarbetare och patienter.

 • Utmanande projekt i centrala Malmö

  Utmanande projekt i centrala Malmö

  Mitt på Gamla väster i Malmö har Servicekuben, sen april, intensivt arbetat med att färdigställa femton hyreslägenheter och ett galleri i två fastigheter. Det centrala läget och byggnadernas ålder har ställt stora krav på både planering och flexibilitet. Den 1 februari är det dags för de första hyresgästerna att flytta in.

 • Udda och roligt uppdrag på Studentboendet Rönnen

  Udda och roligt uppdrag på Studentboendet Rönnen

  På studentboendet Rönnen i Malmö, med över tvåhundra lägenheter, ansvarar Servicekuben för servicen på plats. Arbetsuppgifterna består mestadels av underhållsarbete men nyligen trillade det in ett både roligt och lite udda uppdrag.

 • Tusen kvadratmeter nybygge i Staffanstorp

  Tusen kvadratmeter nybygge i Staffanstorp

  På uppdrag av Darlin Fastigheter i Malmö AB har Servicekuben uppfört ett bostadshus i två plan i Staffanstorp utanför Lund. Huset inrymmer åtta hyreslägenheter samt ett så kallat LSS-boende bestående av sex lägenheter.

 • Servicekuben bygger nya lokaler åt Kunskapsskolan i Lund

  Servicekuben bygger nya lokaler åt Kunskapsskolan i Lund

  Där det innan stod att gammalt tvätteri på Sankt Lars-området i Lund är det nu på väg att resas en byggnad i två plan om vardera 550 kvadratmeter. Beställare är Hemsö Fastighets AB och lokalerna ska inhysa eleverna på Kunskapsskolan.

 • Balkongrenoveringar på kustnära Falsterbohus

  Balkongrenoveringar på kustnära Falsterbohus

  Servicekuben renoverar i detta nu 16 balkonger, sammanlagt 100 löpmeter, åt brf Falsterbohus. Trävirket i konstruktionen är slitet och byts nu ut och åtgärdas enligt alla konstens regler. Allt för att både bevara den gamla charmen och få en så lång livslängd som möjligt.

 • Servicekuben och Länsförsäkringar har slutit ramavtal

  Servicekuben och Länsförsäkringar har slutit ramavtal

  Länsförsäkringar är den första försäkringskunden som Servicekuben slutit ramavtal med. Uppdragen är att reparera efter alla typer av skador – vatten, brand, storm, inbrott med mera. Ett nytt sammansatt team med erfarna snickare, nytt arbetssätt, fullutrustade servicebilar och pålitliga underentreprenörer är redan igång med ett flertal uppdrag.

 • Dags för skyddsrumsåtgärder? Vi på Servicekuben är certifierade skyddsrumsleverantörer

  Dags för skyddsrumsåtgärder? Vi på Servicekuben är certifierade skyddsrumsleverantörer

  Servicekuben är sedan cirka sex år tillbaka certifierade skyddsrumsleverantörer vilket innebär att vi hanterar allt som har med skyddsrum och tillhörande åtgärder att göra. Från den 1 januari 2009 blev vi certifierade av Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap (MSB) som ansvarar för att kontrollen utförs.

 • Personaldag en viktig del i Servicekubens förbättringsarbete

  Personaldag en viktig del i Servicekubens förbättringsarbete

  Fredagen den 26 juni var det dags för en personaldag med Servicekubens anställda på plats. Under dagen arbetades det med allt från säkerhet & arbetsmiljö, R-licens, hur det är att vara anställd och om framgångsfaktorer för företaget. Allt med målet att skapa mer kunniga och motiverade medarbetare och därmed mer nöjda kunder.

 • Servicekuben önskar alla kunder, medarbetare och leverantörer en härlig sommar

  Servicekuben önskar alla kunder, medarbetare och leverantörer en härlig sommar

  Snart är det dags för årets efterlängtade sommarsemester. Vädret visar sig från sin bästa sida och vi hoppas givetvis att det håller i sig hela sommaren. Kontoret kommer att vara stängt vecka 28-31 men några av våra projekt fortlöper även under semestermånaderna.

 • Servicekuben bygger studentlägenheter i Västra hamnen

  Servicekuben bygger studentlägenheter i Västra hamnen

  I stadsdelen Masthusen i Västra hamnen bygger Servicekuben tolv stycken studentlägenheter åt Fastighetsbolaget Diligentia. Diligentia är en återkommande kund och arbetet ska vara klart i slutet på juni.

 • Servicekuben färdigställer affärslokaler i centrala Malmö

  Servicekuben färdigställer affärslokaler i centrala Malmö

  På Mäster Johansgatan 1-8 i Malmö har Servicekuben sen årsskiftet färdigställt affärslokaler i gatuplanet åt Stena Fastigheter. Efterhand som de blivit klara har hyresgästerna flyttat in. Nu återstår en lokal innan projektet är klart.

 • Johan Hylén undervisar framtida arbetsledare på Plushögskolan

  Johan Hylén undervisar framtida arbetsledare på Plushögskolan

  Servicekubens Johan Hylén undervisar numera studenter på Teknikhögskolan, som är en av Plushögskolans tre varumärken. Studenterna har minst två års arbetslivserfarenhet från branschen och ofta en gedigen utbildning i grunden. Utbildningen ska ge dem en gedigen kunskap hur det fungerar ute i verkligheten.

 • Fastighets Trianon AB anlitar Servicekuben för fönsterbyte

  Fastighets Trianon AB anlitar Servicekuben för fönsterbyte

  I området Vårsången på Lindängen i Malmö håller Servicekuben just nu på att byta fönster och fasadskivor på samtliga balkonger. Uppdragsgivare är den återkommande kunden Fastighets Trianon AB.

 • Servicekuben numera stolt innehavare av R-licens

  Servicekuben numera stolt innehavare av R-licens

  R:et i R-licensen står för ”rekommenderade”, och det är bland annat just det man som företag måste bli för att få en R-licens. Efter rekommendationen bedöms sedan företaget utefter en given kravlista innan de slutligen får sin licens.

 • Totalentreprenad åt Kävlinge kommuns bostadsbolag (KKB Fastigheter AB)

  Totalentreprenad åt Kävlinge kommuns bostadsbolag (KKB Fastigheter AB)

  Sen årsskiftet bygger Servicekuben ett bostadshus i Furulund åt KKB Fastigheter AB. Huset kommer att bli fem våningar högt och rymma 20 stycken lägenheter. Den förste december är det dags för inflyttning.

 • Servicekuben bygger storkök åt Fazer

  Servicekuben bygger storkök åt Fazer

  På uppdrag av Hemsö Fastigheter bygger Servicekuben ett storkök åt Fazer i Kävlinge. Arbetet påbörjades i början på september och byggnaden på 1000 kvadratmeter ska vara färdigställd för full produktion i slutet på mars.

 • Flerfamiljshus uppförs åt Darlins Fastigheter i Malmö AB

  Flerfamiljshus uppförs åt Darlins Fastigheter i Malmö AB

  Just nu utför Servicekuben en totalentreprenad i Staffanstorp. Ett platsgjutet flerfamiljshus med både hyresrätter och LSS-boende uppförs på sammanlagt 1000 kvadratmeter boyta. Beställare är den återkommande kunden Darlins fastigheter i Malmö AB.

 • Omfattande arbete i MKB:s fastighet på Köpenhamnsvägen

  Omfattande arbete i MKB:s fastighet på Köpenhamnsvägen

  Huset på Köpenhamnsvägen 1 i Malmö är byggt på 50-talet och var i behov av upprustning. Nu är arbetet i full gång med att foga om fasaden samt byta ut takpannor och fönster i hela fastigheten.

 • Servicekuben certifierade skyddsrumsleverantörer

  Servicekuben certifierade skyddsrumsleverantörer

  Ett skyddsrum ska besiktigas ungefär vart tionde år. Från och med den 1 januari 2009 är det Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap (MSB) som ansvarar för att kontrollen utförs. Servicekuben är sedan cirka ett år tillbaka är certifierade skyddsrumsleverantörer vilket innebär att de hanterar allt som har med skyddsrum och tillhörande åtgärder att göra.

 • Nya lokaler åt Previa i Västra hamnen

  Nya lokaler åt Previa i Västra hamnen

  För cirka två månader sen flyttade Previa från sina gamla lokaler på Lugnet i Malmö till nya fräscha lokaler i Västra hamnen. Servicekuben färdigställde lokalerna och beställare är fastighetsföretaget Diligentia.

 • Byte av fönster och varm- och kallvattenledningar på Spånehusvägen

  Byte av fönster och varm- och kallvattenledningar på Spånehusvägen

  Servicekuben byter fönster, fönsterdörrar samt varm- och kallvattenledningar i fyra fastigheter innehållandes 170 lägenheter. Arbetet har påbörjats och fönster- och stamvattenbytet kommer att ske parallellt. Beställare är Riksbyggen.

 • Nya större lokaler åt Heimstaden

  Nya större lokaler åt Heimstaden

  2011 renoverade Servicekuben fastighetsföretagets Heimstadens kontor i Malmö. 450 kvadratmeter fick sig ett rejält ansiktslyft. Nu har Heimstaden vuxit ur sina lokaler och Servicekuben renoverar just nu 1200 kvadratmeter kontorsyta i samma hus. Inflyttning beräknas ske i december.

 • Femtio studentlägenheter uppförs på Värpinge Gård

  Femtio studentlägenheter uppförs på Värpinge Gård

  Just nu pågår uppbyggnaden av femtio studentlägenheter på Värping Gård, uppdragsgivare är Darlin i Värpinge Projekt AB. Arbetet påbörjades i början på året och beräknas vara inflyttningsklart i början på 2015.

 • Nyrenoverat hos Folktandvården Lorensborg

  Nyrenoverat hos Folktandvården Lorensborg

  Under perioden februari och mars har Folktandvården Lorensborg fått sig en rejäl ansiktslyftning. Både patienter och anställda möts av nyrenoverade väntrum, reception, hygienrum, kontor och vilrum.

 • Nyrenoverade lokaler åt fastighetsföretaget Diligentia

  Nyrenoverade lokaler åt fastighetsföretaget Diligentia

  I Diligentias fastighet på Djäknegatan i centrala Malmö har Servicekuben sen årsskiftet totalrenoverat lokaler åt två hyresgäster. Hyresgästerna Mobenga och Capio Medocular Ögonklinik är sedan en tid tillbaka på plats i sina nya lokaler.

 • Tidseffektiva och smarta lösningar präglade projektet Tre Skåne

  Tidseffektiva och smarta lösningar präglade projektet Tre Skåne

  Från och med sommaren 2012 har Servicekuben arbetat med bland annat fasadarbete och hyresgästanpassningar i kontorshuset Tre Skåne. Omfattande arbete kombinerat med en snäv tidplan krävde smarta lösningar.

 • Servicekuben gör plats för ny hyresgäst hos K-Rauta

  Servicekuben gör plats för ny hyresgäst hos K-Rauta

  K-Rauta gör plats för ytterligare en hyresgäst i sin lokal på Svågertorp. De har därför valt att dela sin befintliga butik i två. Efter fyra och en halv månads arbete har Servicekuben lämnat över till den nya hyresgästen som inreder färdigt butiken inför butiksöppning i slutet på april.

 • Nybygge åt Malmö Ridklubb

  Nybygge åt Malmö Ridklubb

  Fastighetskontoret på Malmö Stad har beställt en nybyggnation åt Malmö Ridklubb. Ridklubben växer, intresset ökar och den nya stallbyggnaden ge plats för ytterligare femton hästboxar.

 • Totalrenovering av kontorslokal i Kolgahuset

  Totalrenovering av kontorslokal i Kolgahuset

  Servicekuben totalrenoverade under åtta veckor 525 kvadratmeter kontorsyta i Kolgahuset, Malmö. Numera huserar förändringsbyrån Symbal i de nyrenoverade lokalerna.

 • Servicekuben önskar en god jul och ett gott nytt år!

  Servicekuben önskar en god jul och ett gott nytt år!

  Efter ett intensivt år står julfirandet och en välförtjänt ledighet för dörren. Vi på Servicekuben vill önska alla våra kunder, leverantörer, entreprenörer och medarbetare en god jul och ett gott nytt år.

 • Serviceuppdrag åt MKB sedan 1995

  Serviceuppdrag åt MKB sedan 1995

  Ända sedan 1995 har Servicekuben kontinuerligt utfört servicearbeten åt MKB Fastighets AB. Servicearbetet är omväxlande och medarbetarna har många kundkontakter.

 • Balkongrenoveringar på Erikstorpsgatan

  Balkongrenoveringar på Erikstorpsgatan

  Under hösten har Servicekuben renoverat balkongerna hos Brf Erikstorp 3. Balkongerna var gamla och slitna och måtten på räcken otillräckliga. Så när det var dags för en rejäl upprustning av balkongerna vände sig föreningen till Servicekuben.

 • Totalrenovering av Folktandvården i Lund

  Totalrenovering av Folktandvården i Lund

  I Lund, på Nöbbelövs Torg, genomgår Folktandvården en totalrenovering. Byggnaden är på 500 kvadratmeter och arbetet startade direkt efter semestrarna. Projektet sker i olika etapper för att folktandvården ska kunna fortsätta sin verksamhet i huset under renoveringen.

 • Byggfokus satsar på byggbranschens framtid

  Byggfokus satsar på byggbranschens framtid

  Precis som förra året kommer Servicekuben att delta i Byggfokus, som anordnas av Sveriges Byggindustrier. Ett prioriterat område för årets Byggfokus är ”Framtidens medarbetare”.

 • Nya krav kräver ombyggnad av Vårdhemmet Sjöstjärnan

  Nya krav kräver ombyggnad av Vårdhemmet Sjöstjärnan

  1 juli startade Servicekuben en ombyggnad av AB Sjöstjärnans lokaler i Limhamn. De tre etapperna som ska genomföras beräknas vara klara i oktober.

 • Servicekuben rustar upp Munkhätteskolans lokaler

  Servicekuben rustar upp Munkhätteskolans lokaler

  Servicekuben utför arbeten åt Malmö Stadsfastigheter på Munkhätteskolan i Malmö. Just nu är arbetet inne i rivnings- och projekteringsfasen. Projekteringen planeras vara klar i oktober då bygget sätter igång.

 • Servicekuben önskar en härlig sommar

  Servicekuben önskar en härlig sommar!

  Då är det snart dags för årets semester och vårt kontor kommer att vara stängt under vecka 28-31.

 • Kontorshuset Tre Skåne byter skepnad

  Kontorshuset Tre Skåne byter skepnad

  Kontorshuset Tre Skåne är beläget vid Rosengårds Centrum i Malmö. Byggnaden är tio våningar hög och 13 000 kvadratmeter stor. Från och med förra sommaren har Servicekuben arbetat med både fasadarbete och interiöra hyresgästanpassningar i kontorshuset.

 • Servicekuben satsar på sina medarbetare

  Servicekuben satsar på sina medarbetare - till nytta för alla

  Servicekuben har sedan flera år tillbaka bedrivit en satsning på sina medarbetare. Syftet är att skapa en större samhörighet och förståelse för sina kollegor, leverantörer och kunder. Till sin hjälp har de coachen Andy Swärd.

 • Fönsterbyte på BRF Lönngården

  Fönsterbyte på BRF Lönngården

  Projektet i BRF Lönngården på Lönngatan består av fyra fastigheter om sammanlagt 192 lägenheter. Sen i april genomför Servicekuben fönsterbyte och fönsterjusteringar i samtliga fastigheter.

 • Heimstadens nya förvaltningskontor färdigställt

  Heimstadens nya förvaltningskontor färdigställt

  Efter totalrenoveringen av Heimstadens huvudkontor stod nu deras nya förvaltningskontor på tur. Samma råa och moderna stil, samma arkitekt och samma byggare.

 • Tillbyggnad och renovering åt Lomma församling

  Tillbyggnad och renovering åt Lomma församling

  15 januari startade arbetet åt Lomma församling. En tillbyggnad i glas/aluminium samt renovering av befintlig byggnad står på agendan. Den siste september ska både tillbyggnad och renovering var färdigt.

 • Modern byggteknik i gammal tappning

  Modern byggteknik i gammal tappning

  Servicekuben hanterar både små och stora byggprojekt, företags- och privatkunder. Den gemensamma nämnaren är att alla projekt är utmanande och spännande på sitt sätt. Exempel på ett roligt projekt av mindre format är en tillbyggnad i Falsterbo.

 • 800 kvadratmeter bostad i Barsebäcksområdet

  800 kvadratmeter bostad i Barsebäcksområdet

  Sen i maj pågår byggarbetet i Barsebäcksområdet. Bygget består av olika byggnader, bostadshus, spa, gästhus och garage. Arbetet utförs med Byggadministration Harald Olsson AB som byggledare och ska vara inflyttningsklart i maj 2013.

 • Totalrenovering hos Folktandvården på Bangatan

  Totalrenovering hos Folktandvården på Bangatan

  Servicekuben har genomfört projekt åt Folktandvården i ungefär femton års tid. Just nu pågår en totalrenovering och ombyggnad i tre plan på Bangatan i Malmö. Bland annat står nya behandlingsrum, matsal, konferensrum och omklädningsrum på agendan.

 • Fasad- och takarbete åt MKB Fastighets AB

  Fasad- och takarbete åt MKB Fastighets AB

  Servicekuben utför just nu en omfattande fasad- och takrenovering åt MKB fastighets AB. Det fem våningar höga huset med 35 lägenheter ligger i korsningen Kronborgsvägen/Maribovägen. Pontus Pålsson på Servicekuben berättar mer.

 • Apoteksombyggnader i Rydebäck och Helsingborg

  Apoteksombyggnader i Rydebäck och Helsingborg

  För drygt en vecka sedan drog Servicekuben igång två apoteksombyggnader, en i Rydebäck och en i Helsingborg. Beställare är Kronans droghandel.

 • Hur gick det med Torups stallar?

  Hur gick det med Torups stallar?

  2006 eldhärjades Torups stallar och byggnaderna på cirka 2000 kvadratmeter mer eller mindre totalförstördes. Vissa delar av byggnaderna är nu totalt återställda, exteriört såväl som interiört.

 • Servicekuben rycker ut

  Servicekuben rycker ut

  Helgen den 10 april eldhärjades Montessorigrundskolan i Lund. Redan på måndagen var Servicekuben på plats för att träffa ansvariga och diskutera det fortsatta arbetet. Byggnaden i två plan tog stora skador av både brand, explosion och släckningsarbete.

 • Tre nya lägenheter byggs hos Brf Örnen i innerstan

  Tre nya lägenheter byggs hos Brf Örnen i innerstan

  Servicekuben bygger tre nya lägenheter i Brf Örnens byggnad som i början på 1900-talet var entrétorn till ett badhus. På senare år har de använts till bland annat styrelserum och festlokal. Lägenheterna kommer att vara 80 till 110 kvadratmeter stora.

 • Ett av Sveriges största gym står nu färdigt

  Ett av Sveriges största gym står nu färdigt

  Gamla anrika Olympen i Lund, som på sjuttiotalet var en av Sveriges mest lysande rockscener, innehåller nu 4200 kvadratmeter ombyggt och nyrenoverat gym. Gymmet stod klart förra året och beställare var AF Bostäder i Lund.

 • Ettusensjuttiotvå färdigställda badrum och toaletter i Brf Hilda

  Ettusensjuttiotvå färdigställda badrum och toaletter i Brf Hilda

  Byggprojektet i bostadsrättsföreningen Hilda på Rosengård är att projekt som spänner över två och ett halvt år. Stambyte, ventilation, badrumsrenovering, individuell vattenmängdsmätning och flera andra miljöanpassningar av fastigheterna står på agendan. Projektet börjar nu närma sig sitt slut och ligger exakt på tidplan.

 • 900 kvadratmeter nybyggnation på Limhamn

  900 kvadratmeter nybyggnation på Limhamn

  I december blev nybyggnationen i Kvarteret Brockfågeln på Limhamn klar. Byggnaden är i tre plan, niohundra kvadratmeter och rymmer såväl butiker som hyresrätter. Beställare var Fastighets AB Trianon.

 • Malmö Opera – publik byggnad och byggnadsminne i ett

  Malmö Opera publik byggnad och byggnadsminne i ett

  Malmö Opera hyr byggnaden av Malmö Stad som ofta är beställare av de arbeten som ska utföras i byggnaden. Malmö Opera har verksamhet alla dagar i veckan och byggnaden är ett så kallat byggnadsminne. En utmaning både för beställare och leverantör.

 • Många olika projekt under fyra år på Malmö Centralstation

  Många olika projekt under fyra år på Malmö Centralstation

  Servicekuben har under flera år huserat på Malmö Centralstation. De senaste åren har det hunnits med in- och utvändiga renoveringar, tillgängligheten har förbättrats i lokalerna och sist men inte minst har Banhallen renoverats.

 • Renovering på Ribersborgs kallbadhus

  Renovering på Ribersborgs kallbadhus

  På Ribersborgs kallbadhus gjordes omfattande renoveringar av pålverket som bär upp huset. Efter det har Servicekuben bland annat skött bytet av trall på golvet under hytterna. Ett arbete som ställer höga krav på hantverkarna inte minst för att badet är en publik byggnad.

 • 450 kvadratmeter rejält ansiktslyft

  450 kvadratmeter rejält ansiktslyft

  Servicekuben byggde om Heimstadens kontorslokaler i Malmö, där 450 kvadratmeter kontor stod i fokus. Ett projekt späckat av utmaningar där beställare och leverantörer tillsammans såg till att resultatet blev något utöver det vanliga. Beställare var fastighetsägaren Stena Fastigheter.

 • Flertal olika projekt i Hemsös fastighet Byrådirektören i Malmö

  Flertal olika projekt i Hemsös fastighet Byrådirektören i Malmö

  Fastighetsägaren Hemsö (gamla Kungsleden) är en återkommande kund till Servicekuben. Ute på Byrådirektören har Servicekubens hantverkare nu huserat i snart tre år. Ett flertal olika projekt har slutförts under åren.

 • Ha en riktigt glad sommar önskar vi på Servicekuben

  Ha en riktigt glad sommar önskar vi på Servicekuben

  Då börjar det bli dags för årets efterlängtade och sköna semester. Kontoret kommer att vara stängt under vecka 28-31, men några av våra projekt fortlöper under semestermånaderna.

 • Malmö Stad anlitar Servicekuben för fortsatt satsning på förnybar energi

  Malmö Stad anlitar Servicekuben för fortsatt satsning på förnybar energi

  Malmö Stad är den stad i Sverige som satsar mest på förnybar energi, centrum för detta arbete är ”Klimatcentrum Sege Park”. Servicekuben anlitas för att bygga fundamenten till ytterligare solceller och så kallade solföljare på området.

 • Hardeberga kyrka renoveras enligt gamla metoder

  Hardeberga kyrka renoveras enligt gamla metoder

  Taket på Hardeberga kyrka behöver renoveras, ett uppdrag som gått till Servicekuben. Svenska kyrkan och Södra Sandby församling är beställare av arbetet som ska utföras enligt gamla metoder. En antikvaristisk kontrollant och beställaren kontrollerar och godkänner arbetet.

 • Ett av Sveriges största gym byggs på Olympen i Lund

  Ett av Sveriges största gym byggs på Olympen i Lund

  4200 kvadratmeter gymlokaler i anrika Olympen i Lund. Servicekuben har fått uppdraget av AF Bostäder att genomföra den omfattande ombyggnationen. Bland annat ska lokalen byggas om till två våningsplan.

 • Startskott för två nybyggnationer

  Startskott för två nybyggnationer

  För tillfället står två stora nybyggnationer på tur att börja byggas i Servicekubens regi. Kvarteret Brockfågeln i Limhamn som ska inrymma butiker och bostäder samt en skolbyggnad i Löddeköpinge. Johan Hylén på Servicekuben berättar mer om just nybyggnationer.

 • Servicekuben färdigställer fastigheterna Träpanelen 1 och 6 i Oxie

  Servicekuben färdigställer fastigheterna ”Träpanelen 1 och 6” i Oxie

  Beställare är Skandinavisk fastighetsfond, ett företag som investerar i och utvecklar bostadsområden. I detta fall har de köpt fastigheterna av Kristineberg Park AB. Uppdraget att färdigställa fastigheterna gick till Servicekuben.

 • Akuta åtgärder ställer krav på Servicekubens flexibilitet

  Akuta åtgärder ställer krav på Servicekubens flexibilitet

  Idag huserar ett LSS-boende i Stadsfastigheters lokaler i Toarp, utanför Oxie. Av säkerhetsskäl är personalen i behov av större lokaler. Uppdraget gick till Servicekuben som satsar mycket på att vara flexibla för att lösa kundernas behov.

 • Hur mår dina tappvattenledningar?

  Hur mår dina tappvattenledningar?

  Gamla, slitna tappvattenledningar kan leda till läckage förknippat med problem och dyra kostnader. Håkan Stenkvist på Servicekuben förklarar närmre vad man ska tänka på när det gäller just tappvattenledningar.

 • Totalrenovering av anrika Locus Medicus Lundensis

  Totalrenovering av anrika ”Locus Medicus Lundensis”

  Locus Medicus Lundensis är namnet på den villa i Lund som Holger och Anna-Greta Crafoord skänkte till Läkaresällskapet i Lund och Medicinska Föreningen i Lund-Malmö. Servicekuben fick det ärofyllda uppdraget att totalrenovera villan, in- såväl som utvändigt.

 • Rosat bygge på Skurups folkhögskola

  Rosat bygge på Skurups folkhögskola

  En omfattande renovering samt nybyggnation sker just nu på Skurups folkhögskola. Servicekuben säkerställer att skolans musikelever får 25 nya moderna lokaler att öva och spela i. Ett stort lyft både för skolan och deras entusiastiska elever.

 • Brandskyddsåtgärder i Stadsfastigheters äldre- och LSS-boenden

  Brandskyddsåtgärder i Stadsfastigheters äldre- och LSS-boenden

  Med start i januari 2010 har Servicekuben uppdraget att genomföra brandskyddsåtgärder i 75 stycken av Stadsfastigheters äldre- och LSS-boenden i Malmö. Uppdraget löper på två år.

 • Lägenhetsrenoveringar på Limhamnsvägen

  Lägenhetsrenoveringar på Limhamnsvägen

  På Limhamnsvägen 18 och 22 i Malmö pågår just nu en febril verksamhet i två av Fastighets AB Beritsholms hyreslägenheter. Servicekuben har sen år 2000 ansvarat för totalrenoveringar i deras lägenheter.

 • Servicekuben går en spännande höst till mötes

  Servicekuben går en spännande höst till mötes

  Efter några veckors välförtjänt ledighet är nu de flesta medarbetarna på Servicekuben åter tillbaka. Vissa projekt har fortgått under semestern medan andra nu åter tar fart igen. En spännande höst/vinter står för dörren.

 • Servicekuben önskar en glad sommar

  Servicekuben önskar en glad sommar

  Då är det dags för årets efterlängtade semester. Några av våra projekt fortlöper även under semestermånaderna men kontoret kommer att vara stängt under vecka 28-31.

 • Servicekuben satsar på mässaktiviteter

  Servicekuben satsar på mässaktiviteter

  Mässaktiviteterna är ett nytt grepp för att öka kontaktytorna mot bostadsrätts-
  föreningar och andra fastighetsägare. Tre mässaktiviteter är inbokade under året, alla i Malmö/Lund regionen. Den 20 maj kunde den som var på ”Fastighet 2010” besöka Servicekubens monter.

 • Ökad efterfrågan på miljöhus

  Ökad efterfrågan på miljöhus

  De senaste åren har det skett en ökad efterfrågan på så kallade miljöhus hos Servicekuben. Faktorer så som kostnadsbesparingar och ökade krav är de främsta anledningarna till det ökade intresset.

 • Varsam renovering av det statliga byggnadsminnet Malmö Centralstation

  Varsam renovering av det statliga byggnadsminnet Malmö Centralstation

  Just nu pågår en rejäl ansiktslyftning av Sveriges tredje största tågstation, nämligen Malmö Centralstation. Servicekuben är en av flera entreprenörer som huserar både under och över banhallens tak.

 • Takrenovering hos Riksbyggens Brf Toftängen

  Takrenovering hos Riksbyggens Brf Toftängen

  Brf Toftängen valde Servicekuben när det var dags att renovera det gamla läckande eternittaket på sina sexton fastigheter. Här hittar du en kort intervju med platschefen Lars-Erik Rasmusson.

 • Stambyte inspirerade till stor miljösatsning

  Stambyte inspirerade till stor miljösatsning

  Malmös näst största bostadsrättsförening Hilda är mitt uppe i ett omfattande och klimatsmart renoveringsarbete. Valet av entreprenör föll på Servicekuben.

 • Torups stallar

  Torups stallar: ett engagerandede och utmanande projekt

  Efter att Torups stallar eldhärjades för några år sedan fick Servicekuben förtroendet för den omfattande återuppbyggnaden. Arbetet påbörjades i somras och beräknas vara klart i februari.

 • AAA-diplomering

  AAA-diplomering till Servicekuben

  För att bli diplomerad krävs att man som företag har haft trippel-A längre än ett år, något Servicekuben nu kan stoltsera med.

 • Ny hemsida

  Välkommen till vår nya hemsida

  Tydligare information, mer attraktivt utseende, lättare att hitta och kontakta oss. Bättre för både kunder och samarbetspartners. Argumenten var många när beslutet om en ny hemsida togs.

Servicekuben söker personal

Servicekuben Söker du en utmaning? Då är du välkommen till oss på Servicekuben. Vi har genom en ökad orderingång av intressanta byggprojekt, fått möjligheten att rekrytera ytterligare medarbetare till företaget.

"Servicekuben tar sitt ansvar. Helt enkelt"

Byggfast som är ett privatägt projektlednings- företag, inom bygg, installation och fastighetsutveckling anlitar sedan många år Servicekuben för olika uppdrag. Renoveringar, ombyggnationer och nybyggnationer står på uppdragslistan.

Vi är stolta innehavare av R-licensen

R-licens Licensen är en etisk kvalitetsmärkning som visar att företaget tar ansvar och arbetar värdedrivet.
Se filmen

Povel – BI:s verktyg för lönsam verksamhetsstyrning

Povel Vi är anslutna och arbetar med Povel. Povel är utvecklat för bygg-, anläggnings- och specialföretag att möta de krav som ställs från beställare, myndigheter och övriga intressenter. Genom Povel får företagen hjälpmedel och verktyg för att skapa ett verksamhetsledningssystem som binder samman företagets egna ambitioner med alla de krav som ställs på byggföretag idag.
Povel ägs och drivs av Sveriges Byggindustrier; Byggarnas bransch och arbetsgivarorganisation och följer de kvalitets-, miljö- och arbetsmiljökrav som anges i ISO 9001, ISO 14001 och ISO 45001.​

Vår broschyr

Vår broschyr I vår broschyr kan du läsa mer om oss på Servicekuben och våra tjänster.

Novembers kalenderblad

Varje år ger vi ut en Servicekuben-kalender. Klicka på länken för att se aktuell månads kalenderbild.

Kalenderblad

Söker du lokal?

Söker du lokal? Lediga lokaler, kontor och lager, från 75 kvm och uppåt.

Lediga lokaler