Stambyte och över fyrahundra badrumsrenoveringar på Ellstorp

I tre av Brf Ellstorps:s fastigheter på Ellstorp i Malmö pågår stambyte och en omfattande renovering av över fyrahundra badrum. Arbetet påbörjades i september 2016 och planeras vara färdigt till vintern 2018.

För Brf Ellstorps fastigheter på Ellstorp är det dags för stambyte och därmed renovering av samtliga badrum. Sammanlagt är det 404 lägenheter och åtta lokaler som påverkas av stambytet och badrumsrenoveringarna. I dagsläget är fyrtio lägenheter färdigställda och bland hantverkarna, rivarna, plattsättarna, rörmokarna och elektrikerna pågår ett febrilt arbete.

Stambyte och över fyrahundra badrumsrenoveringar på Ellstorp

- Det är ett kul och omfattande projekt med mycket att ta hänsyn till, vi gör allt för att de boende ska uppleva renoveringen som så bra som möjligt. Vi gick in i de första lägenheterna i mitten på oktober. Varje måndag går vi in i åtta stycken nya lägenheter och påbörjar där arbetet med att riva ut för att sedan bygga upp badrummen efterhand. De boende kommer att få väldigt fina och moderna badrum när det väl är klart. Åtta nya lägenheter varje måndag innebär att när vi är fullt belagda är inne i cirka fyrtio lägenheter samtidigt. Det ställer höga krav på både planering och samverkan säger André Ohlsson på Servicekuben.

I just det här projektet låter bostadsrättsföreningen de boende själv välja inredning, ytskikt, mm till sina badrum. I anslutning till fastigheterna finns därför en utställningslokal där ett badrum finns uppbyggt och där man kan se vilka val man kan göra till just sitt badrum.

En utmaning för både boende och leverantör

De boende blir utan rinnande vatten och avlopp i badrum och kök under fem veckor. I trappuppgången finns det tillgång till provisoriskt vatten så att man fortsatt kan sköta till exempel matlagningen i sin lägenhet. Utöver det så har man under de fem veckorna tillgång till dusch och toaletter ute på gården.

- Projektet på Ellstorp är ett kul och utmanande projekt. Vi är fullt medvetna om att stambyte och badrumsrenoveringar är påfrestande för de som bor i fastigheterna. Tillsammans med styrelsen för Brf Ellstorp och projektledningen från HSB Nordvästra Skåne har vi ett mål på hundra procent nöjda kunder, det vill säga att alla boende ska vara nöjda med både byggprocess och slutresultat. Detta ställer givetvis höga krav på både oss och våra underleverantörer. Vår vana av sådana här projekt tillsammans med en gedigen planering ger goda förutsättningar för ett bra byggprojekt ur de boendes synvinkel. Vi arbetar mycket med kommunikation, tydlighet och återkoppling och finns alltid tillgängliga för frågor och synpunkter. En tydlig kommunikation och samverkan är alltid det som i slutändan avgör hur väl projekt lyckas eller inte säger André.

Servicekuben söker personal

Servicekuben Söker du en utmaning? Då är du välkommen till oss på Servicekuben. Vi har genom en ökad orderingång av intressanta byggprojekt, fått möjligheten att rekrytera ytterligare medarbetare till företaget.

450 kvadratmeter rejält ansiktslyft

Servicekuben byggde om Heimstadens kontorslokaler i Malmö, där 450 kvadratmeter kontor stod i fokus. Ett projekt späckat av utmaningar där beställare och leverantörer tillsammans såg till att resultatet blev något utöver det vanliga. Beställare var fastighetsägaren Stena Fastigheter.

Vi är stolta innehavare av R-licensen

R-licens Licensen är en etisk kvalitetsmärkning som visar att företaget tar ansvar och arbetar värdedrivet.
Se filmen

Povel – BI:s verktyg för lönsam verksamhetsstyrning

Povel Vi är anslutna och arbetar med Povel. Povel är utvecklat för bygg-, anläggnings- och specialföretag att möta de krav som ställs från beställare, myndigheter och övriga intressenter. Genom Povel får företagen hjälpmedel och verktyg för att skapa ett verksamhetsledningssystem som binder samman företagets egna ambitioner med alla de krav som ställs på byggföretag idag.
Povel ägs och drivs av Sveriges Byggindustrier; Byggarnas bransch och arbetsgivarorganisation och följer de kvalitets-, miljö- och arbetsmiljökrav som anges i ISO 9001, ISO 14001 och ISO 45001.​

Vår broschyr

Vår broschyr I vår broschyr kan du läsa mer om oss på Servicekuben och våra tjänster.

Novembers kalenderblad

Varje år ger vi ut en Servicekuben-kalender. Klicka på länken för att se aktuell månads kalenderbild.

Kalenderblad

Söker du lokal?

Söker du lokal? Lediga lokaler, kontor och lager, från 75 kvm och uppåt.

Lediga lokaler