Möt Marcus, lagbas

marcus_memet

I Malmö, i nya kvarteret Linoljan, hittar vi lagbas Marcus Memet. Här arbetar han tillsammans med kollegor med nyproduktion av ett flerbostadshus. 

Projekt kv. Linoljan är en totalentreprenad för 127 hyreslägenheter, tre butikslokaler och ett underjordiskt garage, med en total boarea om 7998 kvm. Projektet beräknas vara färdigt november 2022 och kommer att vara klassat Miljöbyggnad nivå Silver. Allt detta i Limhamns sjöstad, som från att ha varit ett gammalt industriområde, under de senaste åren utvecklats till en av Malmös mest attraktiva stadsdelar. Här finns såväl bostäder, butikslokaler, skolor och förskolor, som grönområden och närheten till havet. Området i sin helhet kommer att innehålla mer än 4 000 bostäder.

Marcus började på Servicekuben i slutet av 2020 och blev snabbt lagbas. Han gick sin yrkesutbildning på Bastionskolan i Trelleborg. Linoljan är hans största projekt hittills. 

”Det är så stort, det är mycket folk, mycket leveranser och överraskningar varje dag.

Marcus berättar att han alltid velat vara med och skapa något varaktigt. Han gillar att se resultatet av sina insatser i ett byggprojekt. Dessutom är det stimulerande att arbeta på ackord och kunna påverka lönen både för sig själv och hela arbetslaget. När man arbetar på ackord får man betalt per kvadratmeter, hur snabbt man arbetar. Det blir en tävling både mot sig själv och boken, där det står hur lång tid ett visst moment ska ta. Alla mäts tillsammans, som ett lag. Går det bra så vinner alla på det och vice versa.  

Som lagbas svarar man för samtliga yrkesarbetare på bygget. Marcus får arbetsuppgifter som han koordinerar och ser till att de blir utförda.

”Servicekuben bryr sig verkligen om sina anställda. Vi snackar med byggledningen varje dag. Det är en bra stämning och gemenskap. Man är ute i alla väder och det kan vara tuffa dagar. Det händer mycket på 8 timmar!