Möt Anneli, kalkylator

annelialm1-1280x853_redigerad

I Helsingborg, på Servicekuben Västs kontor, möter vi Anneli, som arbetar som kalkylator på både Servicekuben och Servicekuben Väst.

Anneli är född och uppvuxen i Bjuv och bor sedan 15 år i Södra Vram utanför Billesholm, efter att ha bott 10 år i Helsingborg. Hennes yrkesliv sedan hon gick ut samhällsvetenskaplig linje på gymnasiet, har varit varierande. Först arbetade hon ett par år som vikarie inom hemtjänsten i sin hemkommun Bjuv. Sedan gick hon en ettårig barnskötarutbildning och började med att arbeta som barnskötare, på vikariat. Kommunen anställde bara utbildade förskollärare på fasta tjänster så Anneli började då fundera på vad hon skulle satsa på för bransch och utbildning, där förutsättningarna för trygg anställning var bättre.

Valet föll på byggbranschen och Anneli läste då in 4:e året på Teknisk gymnasielinje och därefter gick hon en 2-årig utbildning (Lättbyggnadsteknik) på Yrkeshögskolan i Helsingborg.

Efter avslutad yrkesutbildning började Anneli arbeta på ett företag där hon fick arbeta med mängdförteckningar på alla typer av projekt., först i Malmö och sedan i Helsingborg i ungefär 10 år. När detta bolag gick i konkurs började Anneli arbeta som kalkylator på ett annat byggföretag uppe i Munka-Ljungby, där hon stannade fram till sommaren 2022.

I våras kände hon att det var dags för ett miljöombyte och hon hade sett på Servicekubens hemsida att vi sökte just kalkylatorer. Eftersom hon kände Conny sedan tidigare hörde hon av sig till honom för att fråga om tjänsten. Hon fick sedan träffa Conny, Johan och Per och fick ett väldigt bra intryck både av dem och av Servicekuben.

Anneli kunde börja arbeta för både Servicekuben och Servicekuben Väst, men ha sin arbetsplats i Helsingborg och då fanns där inte några tveksamheter alls längre.

”Jag har inte ångrat att jag tog chansen att komma till Servicekuben. Jag har trevliga kollegor och känner att alla respekterar varandra och varandras kunskap. Eftersom jag arbetar för både Servicekuben och Servicekuben Väst åker jag ibland ner till Malmö. Kommunikationen mellan Väst och övriga tycker jag funkar bra. Det finns ju både telefon, mejl och teams om man inte möts fysiskt… Men jag har verkligen bott in mig på mitt kontorsrum i Helsingborg.”

Anneli menar att som kalkylator är det viktigt att man är väldigt noggrann, samtidigt som man måste sortera vilka detaljer och moment som är viktigast, och vilka man inte behöver lägga lika mycket tid på.