Möt Christoffer, platschef

02 Lundaskola-1964

I Lund, på projekt Stora Råby, arbetar platschef Christoffer Svensson, tillsammans med sitt team, med nyproduktion av Råbylundskolan. 

Projekt Stora Råby är ett totalentreprenadprojekt, med Lundafastigheter som uppdragsgivare. Projektet omfattar nybyggnation av skola i två plan, med idrottshall, truppgymnastikhall och tillagningskök för skolmåltider. Skolan är treparallellig för årskurserna F-3 med 300-360 elever i åldrarna 6-10 år. Projektet startade i oktober 2020 och beräknas vara färdigt i juni 2022.

Christoffers hade flera utbildningar i bagaget (verkstadssnickare, byggnadssnickare och byggingenjör) och 15 års erfarenhet från branschen när han blev tipsad av en tidigare studievän att Servicekuben sökte arbetsledare. Christoffer fick en flygande start när han började på Servicekuben 2017. På sitt första projekt, Dalslundsskolan i Åkarp, fick han direkt erbjudandet att avancera från arbetsledare till platschef. Christoffers bakgrund var perfekt för den rollen och han ångrar inte en sekund att han vågade ta klivet från arbetsledare till platschef så snabbt. Med stöttning från Johan Hylén, som vid denna tidpunkt var verksamhetschef på entreprenadsidan, gick övergången från arbetsledare till platschef väldigt smidigt.

”Platschefsyrket är inte bara ett jobb, det är en livsstil, och jag tycker det är en väldigt rolig och tillfredställande.”

I Christoffers roll är det viktigt att vara lyhörd och att ha förmågan att förutse farorna på arbetsplatsen, med hjälp av skyddsronder och arbetet kring arbetsmiljön. Man måste också vara noggrann, hela tiden ha koll på att kvalitetskraven på bygget hålls, att egenkontroller fylls i och att den övergripande samordningen fungerar. Den sociala kompetensenär viktigt, så att kommunikationen med beställare och underentreprenörer fungerar väl. 

Christoffer tycker att det bästa med Servicekuben är gemenskapen och flexibiliteten, som leder till att man kan utvecklas. 

”Ibland gör jag lite av arbetschefens uppgifter och delegerar lite av mitt till arbetsledaren. Servicekuben är inte så strikta som tidigare arbetsgivare, där det var viktigt att hålla sig inom befattningsbeskrivningen och sin lista med arbetsuppgifter. Att vi här kan gå över gränserna gör att vi kan växa och utvecklas, och när man är redo att ta klivet uppåt, så har man gjort en del av uppgifterna redan. Sedan är kamratskapen och gemenskapen jättebra också, och företaget anordnar aktiviteter och fester, mycket utanför arbetet också.”