Möt David, snickare

david_minnlycke

I kvarter Linoljan möter vi David Minnlycke, som här arbetar tillsammans med sina kollegor med nyproduktion av sex flerbostadshus.

Projekt kv. Linoljan är en totalentreprenad av 127 hyreslägenheter, 3 butikslokaler och ett underjordiskt garage, med en total boarea om 7998 kvm. Projektet beräknas vara färdigt november 2022 och kommer att vara klassat miljöbyggnad nivå silver. Allt detta i Limhamns sjöstad, som från att ha varit ett gammalt industriområde, under de senaste åren utvecklats till en av Malmös mest attraktiva stadsdelar. Här finns såväl bostäder, butikslokaler, skolor och förskolor, som grönområden och närheten till havet. Området i sin helhet kommer att innehålla mer än 4 000 bostäder.

David började på Servicekuben 2013, efter att ha skolat om sig till snickare via Komvux. Innan arbetade han dels som barista och dels som lagerarbetare. David berättar att han under sin tid som snickare på Servicekuben har utvecklats och vuxit på flera plan. Dels har han stärkt den sociala biten i mötet med kunder och lärt sig hur man på bästa sätt hanterar och bemöter dem. Även på det mer personliga planet har han vuxit och känner att han numera litar betydligt mer på sina val och på sin intuition.

”Som snickare är det viktigt att du är flexibel och lätt att ha att göra med – en trevlig typ, helt enkelt. Man måste också våga ta för sig, för det behövs när man ska komma fram till bra lösningar tillsammans med kollegorna i arbetslaget.”

För David är det bästa med Servicekuben alla trevliga kollegor och den raka kommunikationen.

”Det är helt klart kollegerna som gör dagarna lite roligare! Jag gillar att det är högt i tak och att man inte behöver dra sig för att säga vad man tycker. Är det missnöje så vädrar vi det direkt och löser det. Det är också skönt att vi har en platt organisation utan onödig hierarki.”