Möt Dragan, platschef

IMG_0626

I Helsingborg, på projekt BUP Region Skåne, arbetar platschef Dragan Plavljanin, tillsammans med sitt team, med en hyresgästanpassning på två plan, för Region Skånes Barn- och ungdomspsykiatrimottagning i Helsingborg.  Projekt BUP Region Skåne är ett totalentreprenadprojekt, med Wihlborgs Fastigheter AB som uppdragsgivare. Där river vi ut befintliga planlösningen helt för att ge plats för BUP Region Skåne, som behöver samtalsrum, mottagningsrum, kontor, träningsrum, matsal och personalutrymme.

Innan Dragan började i byggbranschen arbetade han bl a som CNC operatör i fabrik. Han kände inte riktigt att det passade honom och började istället som traditionell snickarlärling. Sedan dess har hans roll utvecklats. När han började på Servicekuben Väst 2019 gick han från att vara snickare, till arbetsledare och nu platschef på 2,5 år.  

Det lät spännande att få vara med och forma en helt ny avdelning och att Conny, som var min tidigare chef, skulle bli min avdelningschef. Jag vet vilken kunskap han besitter och att man kan förlita sig på honom när man stöter på problem.

Dragans bakgrund var perfekt för rollen och han ångrar inte en sekund att han tog klivet. Med stöttning från Conny, så var övergången från arbetsledare till platschef väldigt smidig.

En helt vanlig dag på jobbet för Dragan börjar med att han är först på plats på jobbet för att hinna gå igenom alla mail. Dagen består sedan av samordning mellan olika UE, en hel del möten och väldigt många samtal. Det är alltid mycket frågetecken som behöver lösas under en dag och det gör han tillsammans med sina kollegor. Som platschef behöver man vara lyhörd och ge sina kollegor frihet under ansvar så att de kan styra hur de vill utföra sitt arbete, så länge det är inom ramarna. Man behöver också vara stresstålig och han god koll på ekonomin i projektet.

”Jag trivs på Servicekuben Väst och det är till stor del tack vare mina kollegor. Kommunikation är bra och även om vi alla kan ha dåliga dagar finns det inget som hindrar oss från att göra vårt jobb. Jag trivs också väldigt bra med min roll och mina arbetsuppgifter.”