Möt Magnus, arbetschef

StenaMiljö-1316_redigerad

I Malmö, på projekt Kv. Bilden 10, träffar vi arbetschef Magnus Jönsson, tillsammans med sitt team, som arbetar med ett stort renoveringsprojekt.

Projekt Kv. Bilden är ett totalentreprenadprojekt, med Stena Fastigheter som uppdragsgivare. Projektet är omfattande och med fokus på hållbarhet. Det innefattar renovering av gamla Trikåfabriken på Möllevången, i Malmö. Fastigheten har en spännande historia och målet har under hela projektet varit att den ska genomgå så få förändringar som möjligt och med minsta möjliga påverkan på miljön.

Magnus är uppvuxen i Skurup och gick efter grundskolan det tvååriga Bygg- och anläggningsprogrammet på Österportskolan i Ystad. Efter gymnasiet arbetade han som snickare i några år på två olika företag. 1991, när företaget han arbetade på då skulle läggas ner, kom han i kontakt med det som idag är Servicekuben. Det som attraherade honom med Servicekuben var att där fanns en familjär kultur och mycket goda utvecklingsmöjligheter. Sedan han startade på Servicekuben har Magnus gjort en riktig resa och har haft många roller och vuxit, genom alltmer ansvarsfyllda roller och mer omfattande projekt. Han har varit både snickare, arbetsledare, projektchef och nu arbetschef.

”Jag kände direkt att Servicekuben är ett företag som tar väl hand om sina anställda och tar till sig av deras tankar och idéer. Det är ett lagom stort företag där ”alla känner alla”. I mitt fall fick jag chansen att hela tiden komma vidare inom företaget i nya roller, vilket har gett mig utveckling både som människa och yrkesperson.”

I Magnus roll som arbetschef är det viktigt att vara uthållig, noggrann och kvalitetsmedveten. Man behöver klara att hålla många bollar i luften samtidigt – utan att tappa kontrollen. Varje dag består av en stor mängd planeringsarbete och målsättningar som ska sättas och uppfyllas.

”Ärlighet och ödmjukhet är bra egenskaper att ha. Det uppskattar både beställare och kollegor och man får lättare med sig folk på det som behöver göras då.”