Möt Martin, arbetschef

Servicekuben-1652-scaled_2

I Malmö, på projekt Kv. Våren 2 och Framtiden 1, träffar vi arbetschef Martin Jeppsson. Här arbetar han tillsammans med sina kollegor i ett stort stambytesprojekt. 

Det är ett totalentreprenadprojekt med MKB Fastighets AB som uppdragsgivare. Vi totalrenoverar samtliga badrum i åtta flerbostadshus med totalt 422 lägenheter i Malmö. Förutom badrumsrenoveringarna byter vi ut stammar i badrum och kök. Vi byter även ut elen och konverterar självdragsventilation till mekanisk ventilationen i samtliga lägenheter. Projektet startade i oktober 2021 och beräknas vara färdigt under våren 2024. 

Martins är uppvuxen i Oxie, utanför Malmö. Efter grundskolan hade hans intresse för byggbranschen väckts och han valde mellan 4-årig Teknisk linje och Bygg- och anläggning. Valet föll på det senare, men han kompletterade sedan betygen till 4-årig Teknisk. De studierna avslutade han 1992, precis när det var lågkonjunktur i byggbranschen.  

Martin valde att arbeta ett par år som snickare och efter några år tog han klivet till en ledande roll, vilket han har haft sedan dess på olika nivåer inom de organisationer han har arbetat. Han har vuxit i sin karriär genom att gå från små projekt till större. På Servicekuben började han 2017 som arbetschef. 

”Det som lockade mig med Servicekuben, var att företaget har lagom storlek och det arbetar med intressanta projekt. Organisationen är platt och kommunikationen med kollegorna är rak och enkel. Vi är ett gäng som gillar samma typer av projekt som arbetat mycket tillsammans, vilket är roligt.”    

Martin har alltid varit nyfiken och intresserad av att lära sig mer om varför, hur, till vilken kostnad och tid man bygger. Han anser att i ROT-projekt finns där mer utrymme till egen kreativitet, jämfört med nybyggnadsprojekt och det är därför han tycker de är mest intressanta att leda. 

”Man brukar säga att nybyggnation är mer lukrativt än ROT, men periodvis kan nybyggnationsmarknaden gå ner, t ex om bidrag för bostäder tas bort. På ROT-sidan däremot har vi hela miljonprogrammets stambytesbehov framför oss. När det börjar droppa från grannens brunn ovanpå, då går det inte att låta bli att göra något åt det. Men om en åker står tom, för att vi inte bygger där, då kan det vänta. Det är många lägenheter idag som inte kan användas grund av vattenskador, så behovet är stort och hyresintäkter går förlorade när lägenheter står tomma.”  

Sedan 7 år är Martin engagerad i ledningsgruppen för Bygg- och Produktionsledarutbildningen, som är knuten till Jönköpings Universitet. Utbildningen är kostnadsfri och studiemedelsberättigande. Den riktar sig främst till de som arbetar i branschen, men man kan också gå den utan att arbeta inom bygg parallellt. Ofta handlar det om snickare, som går utbildningen för att ta ett första kliv upp till att bli arbetsledare. Martin berättar att de flesta som gått utbildningen är mycket nöjda och hans engagemang har gett mycket tillbaka, då den utgör en möjlighet att finna nya, duktiga medarbetare. En stor fördel med utbildningen är att den är kostnadsfri för byggföretagen. De behöver bara betala lön under den tiden den anställda går den, vilket är ca en dag i veckan. Normalt sett är utbildningar för anställda väldigt dyra för byggföretagen, så det är attraktivt att låta anställda som är intresserade gå den.  

I Martins roll är det viktigt att ha affärsmannaskap och en förmåga att se möjligheter och risker i projekt. Man behöver också ha god kunskap om många yrkeskategorier. Han har både praktiska och teoretiska kunskaper och ett brett intresse för många av branschens arbetsområde, vilket hjälper honom utföra sitt arbete på bästa sätt. En vanlig dag på jobbet innebär ständiga prioriteringar, ekonomiska uppföljningar, dialog med beställare, platschefer och underentreprenörer.