Möt Sebastian, projektingenjör

sebastian_jonsson_frodeberg

Vi träffar Sebastian Jönsson-Frödeberg på Servicekubens huvudkontor i Malmö. Han är ett av de nyare ansiktena på företaget. 

Sebastians utbildningsbakgrund är den treåriga byggnadsingenjörsutbildningen från Malmö Universitet. Efter utbildningen arbetade han i 4 år som projektingenjör och projektledare på ett annat byggföretag i Skåne. Sebastian kände till Servicekuben, eftersom en utav hans kamrater från studietiden gick hit.

En dag när Sebastian var ute och körde såg han Servicekubens logga på en vepa vid Stora Råby. 

”Jag blev smått överraskad över att Servicekuben utförande så pass stora projekt och besökte därför deras hemsida. Jag såg att de hade många stora och intressanta projekt och att de sökte en projektingenjör, vilket är exakt det jag vill arbeta med. Jag såg också att företaget har haft en bra tillväxt och jag kände att jag gärna vill vara med på deras framtida resa.

Så Sebastian skickade in sin ansökan och kort därefter så fick han ett samtal av VD Johan Hylén och de bokade in en intervju på kontoret. Efter en vecka fick han reda på att han fått jobbet.

Just nu arbetar Sebastian som kalkylator och därefter är planen att han ska ta på sig rollen som projektingenjör. Då kommer han bland annat att ansvara för inköp och att bistå arbetschefen med diverse uppgifter, såsom projektplanering och upprättande av tidplaner, hantering av projektets administration mm. Som projektingenjör är det viktigt att man har ett strukturerat arbetssätt och att man är bra på att planera. Det är också viktigt att man är noggrann, för att få ett lyckat resultat. 

Sebastians ambition är att stanna kvar och växa i sin roll inom företaget, och med tiden få större ansvar och befogenheter. 

”På Servicekuben finns verkligen goda utvecklingsmöjligheter, för den som har höga ambitioner. Jag har tagits väl emot av både min närmsta chef och företagsledningen, vilket känns tryggt. Vår arbetsmiljö på kontoret är toppen och stämningen är mycket god!