Möt Nellie, projektingenjör

nellie_ekberg

I Malmö, i nya kvarteret Linoljan, hittar vi projektingenjör Nellie Ekberg. Här arbetar hon tillsammans med kollegor med nyproduktion av ett flerbostadshus. Utöver detta projekt är Nellie även projektingenjör på Dubbelknappen, Fosie.

Projekt kv. Linoljan är en totalentreprenad för 127 hyreslägenheter, tre butikslokaler och ett underjordiskt garage, med en total boarea om 7998 kvm. Projektet beräknas vara färdigt november 2022 och kommer att vara klassat Miljöbyggnad nivå Silver. Allt detta i Limhamns sjöstad, som från att ha varit ett gammalt industriområde, under de senaste åren utvecklats till en av Malmös mest attraktiva stadsdelar. Här finns såväl bostäder, butikslokaler, skolor och förskolor, som grönområden och närheten till havet. Området i sin helhet kommer att innehålla mer än 4 000 bostäder.

Nellie började på Servicekubens kalkylavdelning 2017. Sedan dess har hennes roll i företaget utvecklats och ett år senare började hon som projektingenjör. Hennes bakgrund är gymnasieutbildning via ett byggföretag samt vidareutbildning via Teknikhögskolan i Malmö. Som projektingenjör är närmsta chef arbetschefen för byggprojektet. 

”På Servicekuben är arbetsuppgifterna inte låsta, utan mer flexibla. Ledningen ger möjlighet att utvecklas och organisationen är platt. Om man skulle vilja testa på någonting annat eller gå in i en roll på ett annat vis, så har man möjlighet att göra det här. Bästa arbetsgivaren, helt enkelt! Dessutom är det ett väldigt familjärt företag, men ändå tillräckligt stort för att kunna köra ett såpass stort projekt som Linoljan. Så jag trivs väldigt bra, vi har väldigt fina lokaler och väldigt trevliga medarbetare.

I Nellies roll är det viktigt att man framför allt har social kompetens. Som projektingenjör jobbar man med människor, och rollen kräver ett strukturerat arbetssätt, men även nytänkande. 

”Det som gör arbetet komplext är just att varje situation och projekt är unikt, och det kan vara helt olika konstruktiva utföranden i de olika projekten. Det är mycket möten och tekniska lösningar. I detta projektet har vi kört möten en gång i veckan minst. Man måste tänka på varje detalj.