DCIM\100MEDIA\DJI_0578.JPG

”Halvväggs” på Tingvallen 

I veckan har vi kommit ”halvväggs” på Tingvallen – 926 av 1852 utfackningsväggar i det omfattande EU-finansierade projektet för Brf. Tingvallen i Lund är ersatta.

Läs mer
ledigajobblinoljan-scaled

Visselblåsning

För att kunna upprätthålla de värderingar, riktlinjer och policys som Servicekuben står för, krävs det att vi alla arbetar åt samma håll. Vår visselblåsartjänst ger möjlighet att anonymt rapportera om något inte går till på rätt sätt.

Läs mer
xx 02 Doka-0793

Dokas lokaler invigda

Dokas nya kontor och produktionshall på Väla i Helsingborg står nu klar. På uppdrag av Wihlborgs Fastigheter AB har Servicekuben Väst byggt denna anläggning med hållbarhetsfokus, där kontorsbyggnaden certiferieras enligt Miljöbyggnad Guld.

Läs mer
Skarpskyttevägen-6928

Väggar i jätteförening byts ut – medan de boende bor kvar

I dagarna skrev vi kontrakt med HSB Brf. Tingvallen, att vårt renoveringsprojekt nu omfattas av samtliga 15 fastigheter och 414 lägenheter i föreningen. Ett jobb som kommer sträcka sig till 2025. Sydsvenskan har nu skrivit om projektet som har ett stort allmänintresse, då denna typ av renoveringar är en viktig pusselbit för att nå våra gemensamma klimatmål!

Läs mer
Trikåfabriken-7353

Trikåfabriken i final i Årets Bygge 2023

Varje år delar tidningen Byggindustrin ut samhällsbyggnadssektorns mest prestigefyllda pris Årets Bygge. Trikåfabriken i Malmö, som Servicekuben renoverat på uppdrag av Stena Fastigheter, är ett av tre projekt i final för utnämningen 2023 i kategorin Renovering.

Läs mer
321720780_568004341513201_6145200631818393286_n

Solceller med lagringskapacitet i kvarter Linoljan   

I Servicekubens projekt Kv. Linoljan, som nyligen slutfördes, har fastighetsägaren Sigurd Bostad AB valt att installera en smart lösning för lagring av solenergi. Beslutet om investeringen togs för två år sedan, och med tanke på vad som hänt på elenergimarknaden sedan dess, känns det som att det var helt rätt beslut.

Läs mer
Skarpskyttevägen-2456

Som att köra bil utan katalysator

Ett sätt att drastiskt minska vår elanvändning, är att renovera vårt äldre fastighetsbestånd på ett sådant sätt, att det blir mer energieffektivt. Många av lägenheterna från miljonprogrammet håller så låg standard energimässigt, att det är som att köra bil från 70-talet, utan katalysator.

Läs mer
Trikåfabriken-7266

Utvecking av befintliga byggnader större fokus

Vårt hållbarhetsprojekt för Stena Fastigheter, där vi genom totalrenovering av gamla Trikåfabriken i kulturkvarteret Bilden på Möllan i Malmö, är nu i slutfasen. Samtliga lokaler är uthyrda och i november/december flyttar den sista hyresgästen in, med undantag för en hyresgäst som tillträder 1 mars 2023.

Läs mer
LundHbg-6276-1280x853_redigerad

Blir gärna en del av gänget efter utbildningen

Jörgen Bernebring läser till byggingenjör på Yrkeshögskolan Syd i Hässleholm och gör sin praktik på 13 veckor på Servicekuben Väst i Helsingborg. Med sig har han mycket erfarenheter, både från livet och arbetslivet. Efter utbildningen vill han gärna komma tillbaka till Servicekuben, där han verkligen trivs.

Läs mer
pauline_westerling2

”Oj, det är ju detta jag vill göra!”

När Paulina Wetterling arbetade som receptionist på Medeon i Malmö kom hon i kontakt med Servicekuben för första gången. Där hon satt i receptionen befann hon sig mitt i renoveringsarbetet, som Servicekuben då genomförde för Wihlborgs Fastigheter. Hon kände en sådan stark lust att få vara med - hon ville hjälpa till! Det var då hon insåg att hon ville in i byggbranschen och det ledde till att hon sökte till yrkesutbildningen ”Byggproduktionsledare” på KYH i Malmö.

Läs mer
Hjördis-5373

Hjördishallen är namngiven – en hyllning till kvinnokraften!

Hjördishallen ligger precis intill Råbylundsskolan och är en del av det projekt som Servicekuben genomför för Lundafastigheter. Den 15 juni arrangerade Lundafastigheter en namngivningsceremoni för truppgymnastikhallen och på plats var bland annat Hjördis Hallqvist, som är född i Lund 1932. Hon tog olympiskt guld 1952 i Helsingfors och hon vann VM i Basel 1950.  

Läs mer
Skarpskyttevägen-0150

Renovering med omedelbar effekt 

Just nu genomför Servicekuben ett intressant pilotprojekt med hållbarhetsfokus på Norra Fäladen i Lund. I ett samverkansprojekt med HSB Brf Tingvallen byter vi ut fasaderna på en av föreningens 15 fastigheter. Bostadsrättsföreningen har sökt och fått statligt stöd för nästan 50% av renoveringskostnaden, då renoveringen förbättrar fastigheternas energiprestanda med över 20%. Stödets syfte är att förbättra energiprestandan hos våra flerbostadshus med sämst prestanda, för att därigenom minska klimatpåverkan hos Sveriges flerbostadsbestånd.

Läs mer
foto:Christiaan DirksenServicekuben personalfest Glasklart Malmö

Stämningen på topp

I lördags bjöds det äntligen på en härlig vårfest på Glasklart för Servicekubens personal med respektive. Efter alla restriktioner kändes det fantastiskt att kunna umgås igen som förut! Det bjöds på mingel och välkomstbubbel, tal och trerätters middag med musikalisk underhållning i Queen-tema. Sedan skakade vi loss på dansgolvet fram till småtimmarna. Stort tack till alla som kom och bidrog till den höga stämningen!

Läs mer
thumbnail_Wihlborgs_Tobias Nilsson

Hållbarhet är grunden till lönsamma affärer

En av våra kunder sedan flera år är Wihlborgs Fastigheter. De arbetar med att utveckla, äga och förvalta kommersiella fastigheter i Öresundsregionen. För Wihlborgs är hållbarhet grunden till lönsamma affärer – deras fastigheter måste fungera både idag och för lång tid framöver.

Läs mer
Christian och Fredrik

Prisat examensarbete om arbetsledarens roll

I fredags samlades både ledning och personal på Servicekuben för att gratulera och fira att våra två medarbetare Fredrik Steffensen och Christian Hansen, nyligen tagit examen från Byggproduktionsutbildningen vid Jönköpings universitet, och att deras examensarbete dessutom utsågs till kursbästa.

Läs mer
Skärmavbild 2022-02-16 kl. 08.54.55

Byggkostnaderna har rusat i höjden

Byggkostnaderna har rusat i höjden och bara på ett år har kostnaderna ökat med 7,6 procent. Enskilda varugrupper har i vissa fall ökat så mycket som 300%! Vår VD Johan Hylén intervjuades igår av TV4:s ekonominyheter om detta faktum.

Läs mer
DSC_6270

Vi bygger framgång

Servicekuben är stolta sponsorer av Oliver och applåderar honom i hans inspirerande kamp för framgång!

Läs mer
3_2_Nevenka-100

Fler starka kvinnor i byggbranschen!

Med Nevenka som inspiration ser vi fram emot att se fler starka kvinnor i byggbranschen!

Läs mer
2 Stambyten-2257

Snart är vi uppe i 2500 stambytta lägenheter

Ulf Johansson och Victor Ekman har jobbat i över åtta år tillsammans på Servicekuben varav de senaste fem åren med stambytesprojekt. De har utvecklat en framgångsrik och effektiv metod, som innebär många fördelar för alla inblandade parter – beställare, underentreprenörer, kvarvarande boende och för totalentreprenören.

Läs mer
Linoljan_fest-0030

Nu har vi nått toppen

Vissa traditioner är värda att bevaras och taklagsfesten är definitivt en sådan! Det tyckte vi alla som fredagen den 22 oktober, var med och firade att taket på kvarteret Linoljan nu kommit på plats. Nevenka Mesic Tiderström och Bo Tiderström, från Sigurd Bostad, bjöd på fin fest vid Ribban och stämningen var hög.

Läs mer
246999774_4814082635352607_2250133349738930086_n

Nytt avtal angående Kry Vårdcentraler

Servicekubens byggserviceavdelningar i Malmö & Helsingborg har i dagarna tecknat ett nytt flerårigt ramavtal med Digital Medical Supply Sweden AB. Det gäller ombyggnation och underhållsarbete av Kry Vårdcentraler. Kry är en av de snabbast växande aktörerna inom primärvård i Sverige.

Läs mer
4O4A2255_red

Första spadtaget på Linnéaskolan

Nu är första spadtaget satt! Äntligen är vi igång med bygget av Sveriges bästa grundsärskola - Linnéaskolan på uppdrag av Lomma kommun!

Läs mer
Porträtt-3487

Man måste spänna bågen ibland för att utvecklas

Som majoritetsägare till Servicekuben har Nevenka Mesic Tiderström och Bo Tiderström, genom sin långa branscherfarenhet, bidragit till den tillväxt företaget haft de senaste fyra åren. Genom en stark ledning och företagskultur, där människor vill utvecklas, bygger de framgångsrikt företag. 

Läs mer
StenaMiljö-1328

Vi har ett återbruksrum nere i källaren som vi kallar Museet

Återbruk har en enorm potential att sänka byggnaders klimatpåverkan, och är därför något som hela vår bransch kommer att behöva lära sig mer om. I projekt Trikåfabriken, som vi just nu driver på uppdrag av Stena Fastigheter, läggs väldigt mycket fokus på just detta.

Läs mer
1_stora_raby

Nu reser vi skolbyggnaden i Råbylund

Nu är vi inne i en intressant fas i vårt projekt för Lundafastigheter, i Södra Råbylund. Vi har nyligen färdigställt plattan för Råbylundskolan och i början av juli gjuter vi plattan för tillhörande gymnastikhall. Arbetet med stommarna pågår just nu och kommer att vara i cirka 13 veckor, då vi påbörjar fasadmurning, tak och övriga arbeten med byggnaderna.

Läs mer
Beckhoff_nyhet

Nytt hållbarhetsprojekt åt Wihlborgs

Servicekuben har fått ett nytt intressant uppdrag med hållbarhetsfokus. Vi ska på totalentreprenad utföra en nybyggnation av en kontorsbyggnad med spännande arkitektur och intelligent fastighetsautomation, för Wihlborgs Fastighets AB. Projektet ska certifieras med Miljöbyggnad Guld.

Läs mer
kv-bilden-torg

Pionjärt projekt på Trikåfabriken

Med Stena Fastigheter som uppdragsgivare är renoveringen av Trikåfabriken nu i full gång. Fokus är klimatnytta och det här blir Sveriges första klimatberäknade ombyggnadsprojekt och ska certifieras enligt standarden Miljöbyggnad iDrift nivå Guld. Projektet är en del i ett forskningsprojekt kallat "Branschimplementering av klimatberäkningar inom fastighetsrenovering och ombyggnad", och är utlyst via Nova2.

Läs mer
7542_full

Nionde plats i ”Sveriges snyggaste kontor”

Servicekuben hamnade på en stolt niondeplats i tävlingen ”Sveriges snyggaste kontor”, som arrangeras av lokalnytt.se, Fastighetssverige och Nordic Property News.

Läs mer
7541_full

Sveriges snyggaste kontor

Varje år lyfts de mest nytänkande, snygga och smarta kontoren fram i den prestigefyllda tävlingen "Sveriges snyggaste kontor". Tävlingen ska utse – just det – Sveriges snyggaste kontor. Vad vi på Servicekuben tycker är extra roligt är att i år har vårt nya kontor i Malmö nominerats och är med i tävlingen.

Läs mer