Blir gärna en del av gänget efter utbildningen

LundHbg-6276-1280x853_redigerad
Jörgen Bernebring läser till byggingenjör på Yrkeshögskolan Syd i Hässleholm och gör sin praktik på 13 veckor på Servicekuben Väst i Helsingborg. Med sig har han mycket erfarenheter, både från livet och arbetslivet. Efter utbildningen vill han gärna komma tillbaka till Servicekuben, där han verkligen trivs.

Efter en längre resa i Asien 99/00 kom Jörgen tillbaka till Sverige och tog då klivet in i byggbranschen.  Han tog arbete som håltagare, rivare och sanerare, för ett par olika företag i Göteborg. Det var faktiskt då intresset för bygg väcktes – att få bygga istället för att riva – och han tog sin första anställning som snickare.

Under samma period föddes hans dotter, med en livshotande sjukdom. Allt annat i livet stannade upp. Han sade upp sig för att kunna vara på sjukhuset med sin dotter dygnet runt.

”Detta blev väckarklockan i livet för mig. Mitt liv hade dittills varit lite ovisst, men nu tog jag tag i det. Jag flyttade tillbaka till Skåne, där jag är född och uppvuxen, för att få vara nära min familj i denna jobbiga tid.”  

Han började på ett företag i Ängelholm, där han fick gå den traditionella snickarlärlingsutbildningen. Det var också via detta företag som han kom i kontakt med Conny första gången.

Efter ett antal år som snickare, och efter ett flertal arbetsskador, samt artros i knäna, så valde Jörgen att fortsätta utbilda sig till tjänsteman. Han sökte och kom in på den tvååriga utbildningen till byggnadsingenjör som han blir klar med i maj 2023.

När det var dags att välja företag för praktiken kändes det naturligt att välja Servicekuben Väst, eftersom han kände Conny sedan tidigare.

”Jag tänkte för mig själv att är det någon som vet vad han gör och har en vilja att lägga tid på att praktiken ska bli bra, så är det Conny. Jag kontaktade honom redan under vintern för att diskutera det. Nu känner vi båda att det har fallit väl ut.”

Just nu gör alltså Jörgen sin praktik på 13 veckor på Servicekuben Väst i Helsingborg. Han varvar uppgifter inne på kontoret inom kalkyl och inköp, med platschefsuppgifter ute i ett byggserviceprojekt i hemkommunen Åsljunga. Han får också stötta upp platschef Dragan i projekt BUP i Helsingborg.

”Jag trivs som fisken i vattnet på Servicekuben – man har verkligen lyssnat på mina önskemål om hur jag vill prioritera uppgifterna för att få ut maximalt av min praktik. De uppgifter jag får är precis lagom utmanande och när jag behöver stöttning, så får jag det! Jag hoppas på att få komma tillbaka efter utbildningen och åter få bli en del av gänget!”