”Oj, det är ju detta jag vill göra!”

Pauline Westerling2
När Paulina Wetterling arbetade som receptionist på Medeon i Malmö kom hon i kontakt med Servicekuben för första gången. Där hon satt i receptionen befann hon sig mitt i renoveringsarbetet, som Servicekuben då genomförde för Wihlborgs Fastigheter. Hon kände en sådan stark lust att få vara med – hon ville hjälpa till! Det var då hon insåg att hon ville in i byggbranschen och det ledde till att hon sökte till yrkesutbildningen ”Byggproduktionsledare” på KYH i Malmö.

Paulina har alltid haft ett intresse för bygg, men hon valde ändå att gå Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning på beteendevetenskap på gymnasiet. Men hennes intresse för bygge fanns där hela tiden och efter mötet med Servicekuben på Medeon, var hon övertygad att hon ville söka sig till KYH utbildningen ”Byggproduktionsledare”.

När Paulina var yngre byggde hon mycket, ibland istället för att hänga med sina kompisar. Hennes mammas man byggde en del och då hjälpte hon till för att hon tyckte det var så spännande. För ett par år sedan byggde hon en kolonistuga tillsammans med sin tjej och då insåg hon hur roligt det var att lära sig nya saker inom bygg. Paulina har nu gått halva utbildningen, som är tvåårig. I juni nästa år är hon färdig och just nu har hon sin praktik på Servicekuben, som varar i tre månader. När hon skulle söka sin praktik lade hon ut ett inlägg om det på LinkedIn och hon hann knappt göra det innan Martin Ivansson, arbetschef på Servicekuben, kontaktade henne.

”Jag hade ju tänkt kontakta Servicekuben ändå, men jag hann inte! Nu längtar jag efter att få sätta alla mina teoretiska kunskaper i praktik och lära mig så mycket jag bara kan. Det känns väldigt bra här på Servicekuben. Stämningen är fin, kollegor emellan, och folk är väldigt välkomnande. Här är också ordning och reda. Nu ska jag jobba på projektet på Gasverksgatan i Lund, men eftersom vi inte har flyttat ut dit ännu, så låter de mig arbeta i ett annat projekt på Mobilia så länge, för att undvika att jag får dötid under min praktik. Det uppskattar jag mycket.”